Весић: Великим силама не одговара решавање проблема КиМ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је, поводом посебне седнице на којој је председник Србије Александар Вучић посланицима представио извештај о КиМ, да нема ништа важније од тога да је свих 250 посланика било у парламенту и разговарало.

„Дошао је председник Републике да каже истину грађанима о томе у каквој смо ми ситуацији. Нема ништа важније него да је свих 250 посланика било у Народној скупштини и разговарало“, рекао је Весић.

Он је указао на фрапантне податке који су се јуче чули у Скупштини и на то да је председник Вучић говорио како је српско становништво са Косова и Метохије са 98 одсто пао на 15 одсто.

Весић је навео да је чињеница да многим великим силама не одговара решавање косовског проблема, а многима одговара да постоји проблем.

„Не одговара да се овај проблем реши на задовољство и Срба и Албанаца, јер ако би се Срби и Албанци договорили, онда су се договорила два највећа народа на Балкану и онда на Балкану више проблема нема“, рекао је Весић, закључивши да је то „јасно као дан“.

 

Палилулска пијаца биће завршена у септембру

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да ће Палилулска пијаца бити завршена у септембру и истакао да ће све пијаце у главном граду бити реконструисане.

Весић је рекао да ће Палилулска пијаца изгледати као модерне пијаце у Мадриду, Валенсији, Барселони, Копенхагену.

„То ће бити комбинација класичне пијаце коју ми замишљамо и места где ће људи моћи да проведу цео дан. Она је грађевински завршена, остало је да се ураде неки ситни детаљи пар недеља, а после следи технички пријем“, рекао је Весић.

Он је навео да ће пијаца имати два нивоа унутра и два нивоа паркинга и оценио да ће простор бити максимално искоришћен.

Весић је рекао да ће Бајлонијева пијаца имати гаражу испод, са 1.000 паркинг места, док ће на горњем нивоу бити пијаца.

„Све пијаце ћемо реконструисати“, истакао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »