Весић: Подршка пензионера значи стабилност ове земље

Сајам Треће доба отворен је данас на Београдском сајму, а заменик градоначелника Београда Горан Весић је том приликом поручио да власт настоји да створи друштво у коме ће сениори уживати и у коме ће одлазак у пензију бити празник, а време најстаријих суграђана испуњено различитим друштвеним активностима које ће га улепшати.

Весић, који је отворио ту манифестацију која је окупила бројне посетиоце, рекао је да у Србији има 1,7 милиона пензионера, а у Београду 408.000.

„Ваша подршка значи стабилност ове земље. Пре пет, шест година земља је била пред банкротом, мало је недостајало да завршимо као Грчка, а сада смо стабилни и можемо да повећамо пензије и плате. Ми се не задужујемо као претходници“, истакао је Весић.

Навео је да градска власт брине о најстаријим суграђанима кроз разне програме које ће, каже, и даље развијати.

У Београду, наводи Весић, има 30 клубова за сеониоре, ове године биће отворена још два, пензионерима је на располагању и сениор картица за попусте која ће обухватити још више погодности за пензионере.

Навео је и да ГСП пензионерима нуди погодности за коришћење јавног превоза у главном граду, чиме се Град Београд, каже, посебно поноси.

“Зрелост једног друштва огледа се у томе како брине о најмлађима и најстаријима. Ширићемо наше програме за старије, јер ви, као пензионери, треба да уживате у трећем добу”, рекао је Весић.

Захвалио је пензионерима у име Града Београда и Владе Србије на труду и жртви коју су поднели пре неколико година када је требало Србију финансијски стабилизовати.

„Да није било вас не би ова држава била финансијски стабилна и на ногама, а ви сте то урадили зато што сте градили ову земљу и зато што знате шта значи борити се за земљу и градити земљу“, рекао је Весић.

Навео је да се данас када се гради у Београду неко љути што се гради, а најстарији суграђани знају како је било када се градила Газела, Београђанка и многи важни инфраструктурни објекти.

„И данас када коначно поново имамо пара да градимо, знам да сте најсрећнији од свих, јер волите Београд и Србији и знате да Београд треба да буде лепши, јер сте га и ви градили, и треба да градимо као у време када сте га ви градили“, рекао је Весић.

Како је рекао, пензионери се радују сваком успеху, а ми смо као друштво обавезни да вам се одужимо.

Позвао је посетиоце сајма да обиђу штандове градских предузећа али и великих јавних предузећа како би се упознали са понудом за пензионере.

Весић је рекао да је данашњу манифестацију која се одржава под слоганом “Град у коме године имају будућност” требало да отвори председник Србије Александар Вучић, који је и њен покровитељ, али да је спречен због ситуације на КиМ и скупштинске седнице.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »