Сутра велики скуп Срба у Косовској Митровици

Председник Српске листе Горан Ракић обишао је у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица Бобана Јанићијевића и Раденка Миловановића, који су рањени у Зубином потоку у акцији специјалних јединица РОСУ, и за сутра у подне најавио велики протест на централном тргу у северном делу Косовске Митровице.

Ракић је рекао да је специјална јединица РОСУ искористила тренутак када су легитимни представници Срба, политички представници и директори јавних институција били у Скупштини Србије и када се дискутовало о Косову и Метохији и брутално напала становнике Зубиног потока.

„Искористили су тренутак када након локалних избора градоначелници још нису преузели своје функције. Према изјавама које долазе из Приштине, ми и даље нисмо градоначелници и још смо обични грађани“, рекао је Ракић.

Он је казао и да имају информације да су косовске власти покушале да уведу принудну управу и да преузму четири српске општине на Северу.

„Неће им успети и борићемо се и даље. Желим да поручим грађанима да ћемо бити уз њих и за сутра је заказан велики протест у Косовској Митровици“, истакао је Ракић и додао да су на вези са председником Александром Вучићем и да ће током дана донети конкретне одлуке шта даље.

Ракић је нагласио је да је ситуација таква да морају да доносе одлуке на дневном нивоу.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »