Сиријска војска пронашла медицинску опрему «Белих шлемова» немачке производње

Сиријска војска је пронашла медицинску опрему немачке производње у пољској болници за коју се сматра да припада Белим шлемовима, извјештава САНА .

© Спутник / Морад Саеед

Сиријска новинска агенција навела је да неименовани локални извори тврде да је медицинска опрема пронађена у понедељак у граду Калат ал-Мадик у западној провинцији Хама

Поред медицинског материјала који је укључивао и аутоматске спољне дефибрилаторе и хируршке инструменте, сиријски војници су такође открили гас маске са филтерима, као и заштитну одећу и другу опрему.

То откриће долази неколико дана након што је заменик руског сталног представника УН-а Владимир Сафронков изјавио на састанку Савета безбедности УН-а да невладина организација Бели шлемови припрема нове провокације у покрајини Идлиб.

“Псеудо-хуманитарно особље Белих шлемова наставља да припрема нове провокације како би оптужило законите (сиријске) власти да користе токсичне агенсе”, нагласио је он.

Сиријске и руске владе су у више наврата оптуживале Бијеле шлемове да су у Сирији покренуле бројне провокације које укључују употребу хемијског оружја како би за то окривиле сиријску владу и пружиле западним земљама уверљив изговор за интервенцију у Арапској Републици.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »