Састанак Вучића и ректора Московског државног института

Председник Србије Александар Вучић састао се са ректором Московског државног института за међународне односе (МГИМО) Анатолијем Торкуновом и том приликом још једном изразио захвалност за част која му је указана од стране тог института додељивањем титуле почасног доктора, приликом званичне посете Москви 2017. године.

фото: Њуз фронт, Лола Ђорђевић

Председник Вучић је такође изразио задовољство због успостављања блиске сарадње Београдског универзитета и МГИМО, јер су се на том угледном универзитету школовале најутицајније руске и светске дипломате.

Он је изразио очекивање да ће се повећати број студената из Србије који високо образовање стичу на МГИМО.

фото: Њуз фронт, Лола Ђорђевић

Ректор Торкунов је рекао да је, после предавања председника Вучића, на МГИМО порастао интерес за учење српског језика и интерес за Србију уопште.

Он је предложио да се размотре могућности за установљавање српско-руског дијалога, на нивоу научника, стручњака и других истакнутих личности, а са циљем подршке напорима државних руководстава двеју земаља за јачање сарадње у различитим областима.

Како је саопштила служба за сарадњу с медијима председника Републике, овом приликом потписани су Споразум о сарадњи Универзитета у Београду и МГИМО, односно Меморандум о стратешкој сарадњи НИС-а и МГИМО.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »