Руски новинар: Ћутање међународне заједнице на напад на голоруке Србе је одраз стања међународне политике

Руски новинар, секретар Савеза новинара Русије, политички коментатор и публициста Андреј Медведев, коментарисао је погоршање ситуације са Косовом, као и ћутање међународне заједнице и одговорних структура.

„Председник Србије Александар Вучић је данас веома лепо рекао — “косовска полиција данас проводи операцију против наркотика и криминала. Под командом Рамуша Харадинаја. Против наркотика и криминала. Оксиморон.»

Вучић је данас изгледао веома депресивно. Као никад пре. Јер постоји реална шанса да је он тај који ће ући у историју као онај под чијом је влашћу Србија коначно изгубила Косово, у исто време не добијајући ништа заузврат. Београд је дао све што је било могуће.

И ово је историјска косовска лекција за нас. Могуће је и неопходно је комуницирати са Западом, пословати и покретати разне врсте пројеката. Али, само када имате Топољ-М. И четири флоте. И бригаде специјалних снага. И пар ПМЦ-а. И подморнице. И пилоте и авионе у Сирији. Речи Запада се уопште се не сме веровати. И како тако? Тако, јер данас видимо како ратни злочинац Харадинај који командује операцијом на ненаоружаним Србима. И сви ћуте. УН, ЕУ, Европски парламент, ОЕБС. И то већ није оксиморон. То је начин на који се међународна политика данас води“, изјавио је Медведев.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »