Poziv na NEW masterklas Mirjane Karanović

Tuesday, May 28, 2019 – 22:15 to Monday, June 3, 2019 – 23:45

Hartefakt fond poziva sve koji se bave glumom u Srbiji i regionu da se prijave na NEW program glume i savremenog pozorišnog izraza koji će realizovati pod mentorstvom Mirjane Karanović, istaknuta pozorišne i filmske glumice i rediteljke.

Tokom dvodnevnih radionica i razgovora sa mentorkom, učesnici i učesnice imaće priliku da rade na glumačkim procesima zastupljenim u savremenom pozorištu, sa fokusom na konstituisanje i razvijanje likova u različitim medijumima, koristeći i osavremenjivajući delo “San letnje noćiVilijama Šekspira.

Na kraju procesa biće organizovana i prezentacija radova sačinjena od elemenata na kojima su polaznici tokom procesa radili.

Cilj programa je da u novoj i zanimljivoj formi mladim profesionalcima/kama pribilži aktivni rad i bavljenje glumom u današnjem trenutku.

Mentorka programa, Mirjana Karanović, jedna od najpoznatijih glumica u Srbiji i reginu, iskoristiće iskustvo dugogdišnjeg rada na filmu i u pozorištu, kako u glumačkoj (Aveti, M.I.R.A, Balava, Rekvijem za gospođu J, Pored mene, Ubice mog oca), tako i u ulozi filmske i pozorišne autorke (Dobra žena, JuliJA), da polaznicima/ama programa omogući kompletan uvid u aktivan rad i život u domenu umetnosti na ovim prostorima.

NEW platformu, u okviru koje je organizovan masterklas Mirjane Karanović, pokrenuo je Hartefakt fond u cilju da otkrije, promoviše i edukuje mlade, talentovane i manje viđene umetnike u oblasti izvođačkih umetnosti.

Jačanjem kapaciteta i stvaranjem prostora za razvoj i promociju novih lica iz te oblasti, NEW platforma teži uspostavljanju viših standarda u domaćim pozorištima i stvaranju mosta između umetnika regona i evropske kulturne scene. NEW platforma, kako je naveo Hartefakt fond, nastaviće da raste i posvećeno raditi na poboljšanju vidljivosti mladih umetnika, pružajući im šire mogućnosti za razvoj profesinalne karijere.

NEW masterklas glume i savremenog pozorišnog izraza pod mentorstvom Mirjane Karanović biće održan se od 6. do 9. jula u Mokrin hausu.

Rok za prijavljivanje je utorak, 3. jun. Nakon toga će biti kontaktirani odabrani kandidati/kinje, a mentorka će im dati zadatke kojima treba da se bave do susreta u Mokrinu.

Zainteresovani mogu da se prijave putem imejla na adresu new@heartefact.org (subject: Prijava na master class Mirjane Karanović).

Za prijavu je potrebno dostaviti:

– kratku biografiju/CV (u obzir dolaze i verzije koje nemaju oblik klasičnog CV)
– video snimljen telefonom dužine od 15 sekundi do 2 minuta u kome polaznici/polaznice objašnjavaju motivaciju za učešće u programu
– portret fotografija (dobrog kvaliteta)

Učešće na masterklasu je besplatno, a Hartefakt fond će se postarati da za određeni broj učesnika i učesnica obezbedi stipendije za boravak i putne troškove.

Kontakt za dodatne informacije: new@heartefact.org

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »