Породица браће Битићи шаље писма на све стране: Траже да Ђорђевић буде у затвору «док се не промени»

Породица тројице браће Битићи, америчких држављана који су као терористи ОВК ратовали на Космету 1999. године, а потом заробљени и убијени у Србији, затражили су да се спречи могуће превремено пуштање на слободу некадашњег заменика министра унутрашњих послова Властимира Ђорђевића.

Они су писма са тим захтевом упутили на адресу српског председника Александара Вучића, председника лажне државе Косово Хашима Тачија и председнику Механизма у Хагу Кармелу Ађијусу.

Од Вучића су тражили да изврши притисак на Ђорђевића како би овај обелоданио информације које, како Битићији тврде, поседује о масовним гробницама косовских Албанаца и убиству браће.

Ако Ђорђевић не буде сарађивао, захтевају да се Вучић отворено успротиви његовом превременом ослобађању из затвора у Немачкој, где по пресуди Хашког трибунала издржава казну од 18 година робије за ратне злочине. Ђорђевић услове за ранији отпуст испуњава 17. јуна, јер ће до тада издржати две трећине казне.

Његов адвокат Драгољуб Ђорђевић за «Новости» каже да су захтеви Битићија политикантство:

Недопустиво је да се било ко меша у одлуку суда или да лобира. Случај браће Битићи не може бити разлог да се Ђорђевић не пусти на условну слободу, јер он за њихово убиство није ни осуђен, нити оптужен. Очекујемо да ускоро видимо нашег Рођу.

У писму Кармелу Ађијусу Битићији су навели да је Ђорђевић наредио киднаповање њихове браће, да је одговоран за њихово убиство и да не треба да буде пуштен док не покаже да се променио.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »