Пендаровски: Јачамо традиционално пријатељство са Србијом

Председник Републике Северне Македоније Стево Пендаровски и амбасадорка Србије Душанка Дивјак-Томић су у Скопљу разговарали о билатералним односима и о ситуацији у региону, преноси МИА.

Нови председник Северне Македоније је изразио уверење да ће традиционално пријатељство између Србије и Северне Македоније наставити да јача, те да је његова земља усмерена ка изградњи блиских и позитивних односа.

Он је такође истакао да је недавни сусрет са председником Србије током његове инаугурације у Скопље, потврда заједничких залагања ка даљој изградњи пријатељства, добросуседских односа и регионалне сарадње.

Када је реч о европским интеграцијама земаља региона, Пендаровски је истакао да је то важан предуслов за напредан и економски просперитетан регион, те додао да очекује да ће Европска унија имати у виду ове околности када буде одлучивала о напретку земља региона Западног Балкана ка ЕУ.

Амбасадорка Дивљак-Томић је честитала новом председнику ступање на дужност, пожелела му успех у ради и истакла да ће лично допринети интензивирању билатералне сарадње на свим пољима од заједничког интереса.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »