На северу и југу Митровице акција Полиције и ПИK против неколико припадника полиције и цивила, ухапшено пет особа

Такозвана полиција Kосова (ПK) је саопштила да је јутрос у току акција Полиције и Полицијског инспектората Kосова (ПИK) у остваривању налога Основног суда у Приштини за притварање неколико полицијских службеника и грађана осумњичених да су криминална група и да су наишли на оружани отпор.

У акцију су укључене релевантне јединице ПK и акција је резултат вишемесечне истраге Полиције и ПИK који је водило Специјално тужилаштво Kосова.

«Истрага је имала за резултат укључивање неколико полицијских званичника и неких грађана у организацију и учешће у криминалној групи у вези са кривичним делима илегална трговина робом, злоупотреба службеног положаја, давање мита и забрањена трговина», пише у саопштењу ПK.

У саопштењу се наводи да «упркос оружаном отпору на северу Митровице, полицијска операција се наставља, укључујући и хапшења и контролу неколико локација што имају за резултат одузимање релевантних доказа укључујући и оружје дугих цеви».

У акцији Полиција Kосова (ПK) и Полицијског инспектората Kосова (ПИK) по налогу Основног суда у Приштини за притварање неколико полицијских службеника и грађана осумњичених да су криминална група рањен је један припадник и ухапшено пет особа, јављају приштински медији.

Током акције у Зубином Потоку је рањен један припадник ПK који је медицински збринут у болници у јужном делу Митровице и према информацијама медија он је ван животне опасности.

Међу ухапшенима има и албанских припадника ПK.

Акцију хапшења започела је у раним јутарњим сатима данас, а акција је резултат вишемесечне истраге ПK и ПИK који је водило Специјално тужилаштво Kосова.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »