МИП Русије: Понашање РОСУ резултат попустљивости ЕУ и САД према Албанцима

Пркосно понашање косовских Албанаца је директна посљедица дугогодишње попустљивости ЕУ и Сједињених Америчких Држава, саопштило је руско министарство спољних послова, у коментиру о погоршању ситуације на Косову.

Москва сматра да је погоршање ситуације на Косову у сјеверном региону ујутро 28. маја и притварање локалних Срба још једна провокација Приштине.

Према незваничним информацијама, у акцији РОСУ је до сада ухапшено седам полицајаца, јавља дописник РТС. Ситуација у Косовској Митровици је мирна. Подручје надлеће хеликоптер Кфора. Косовски председник Хашим Тачи састао се са припадницима сигурносних структура.

Председник Србије Александар Вучић је у Скупштини рекао да су до сада у акцији Приштине ухапшена 23 лица српске и бошњачке националности. Косовски специјалци су упали на север КиМ са укупно 73 возила. Ако дође до било каквог озбиљнијег угрожавања поретка и живота Срба на КиМ Војска Србије ће заштити народ, истакао је председник. Потврдио да су војне и полицијске јединице у пуној приправности

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »