Медији: Стотине немачких војника ‘неподобних за службу’ након иностраних мисија

Стање немачке војске је у више наврата било предмет контроверзи због редовних извештаја о проблемима у опреми и снабдевању, као и због жалби на недовољно финансирање.

© АФП 2019 / ЦХРИСТОФ СТАЦХЕ

Међутим , сада је исливао нови проблем. Наиме, 800 немачких војника тренутно је неспособно за службу због учешћа у војним операцијама у иностранству, преноси Билд .

Часопис се посебно осврнуо на операције немачке војске у Авганистану, Малију и другим земљама које имају негативан утицај на здравље војника Бундесвера.

Билд је цитирао неименоване изворе у немачком министарству обране који су рекли да се ови војници сада налазе на програму медицинске рехабилитације и да ће тек након завршетка програма моћи наставити с радом.

Осим тога, Билд је известио да се прошле године укупно 279 немачких војника вратило из прекоморских операција с проблемима менталног здравља.

То се десило након прошлогодишњег истраживања, које је објавио парламентарни комесар за оружане снаге, Ханс-Петер Бартелс, тврдећи да недостаци особља и опреме Бундесвехра «драматично» ометају његову спремност за борбу.

“Спремност војске није се побољшала последњих година, већ је постала још гора. Крајем године свих шест подморница није било у употреби. С времена на време, догађало се ниједан од 14 Аирбуса А-400М није био у стању да лети ”, тврди се у извештајима.

У октобру 2018. године, немачки медији су известили да ниједна од новоразвијених јуришних пушака које би требало да замене пушку Г36 није испунила очекивања немачке војске.

Раније су пријављивани проблеми са постојећом војном опремом, укључујући и њихове главне борбене тенкове Леопард 2, борбене авионе Торнадо, подморнице и другу опрему, од којих је већина описана као сиромашна и «застарела».

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »