Коментар: Приведени Албанци — диверзија, како би се прикрили прави циљеви

Још једно бурно јутро на северу Космета, захваљујући представницима приштинских власти, који су још једном показали своје право лице. Под маском „борбе против криминала“ исти они који су некада носили униформе терористичке Ослободилачке војске Косова (ОВК), сада преобучени у униформе специјалне полиције тзв. Косова под називом Њесиа Специале Оперативе (ЊСО) тј. бивше РОСУ и First Incident Team (ФИТ).

јединице РОСУ

Са више од 70 оклопних возила, наоружани дугим цевима, пробили су барикаде голоруких Срба и ухапсили 23 лица српске националности, припадника тзв. косовске полиције. Додуше, приведени су и неки Албанци, али јасно је да то само диверзија, како би се прикрили прави циљеви.

Овом класичном терористичком акцијом људи који су од 1999. године рушили хришћанску културну баштину на Космету, вршећи погром над српским становништвом, данас су само наставили активности чији је стратешки циљ етничко чишћење Космета и протеривање Срба. Такође, оно што је један од пратећих елемената сваког терористичког акта јесте уношење панике и страха, како би међу Србима преовладало мишљење да је њихов опстанак на Космету немогућ.

Упркос томе што су знали за планове албанских терориста, међународна заједница је поново слепо посматрала иживљавање над недужним српским становништвом. Припадници КФОР-а су чак и изјавили да немају овлашћење да се мешају у акције тзв. косовске полиције. Ово је велика срамота и лицемерје, посебно оних сила које се свету представљају као борци за људска права. Управо су они нечујно и подржали овај терористички акт албанских терориста, јер будимо реални, да ли би представници приштинских власти смели било шта да ураде без сагласности својих америчких и западноевропских ментора. Посебно забрињава то што светски моћници свесно или не, подржавају стварање једне џихадистичке творевине у срцу Европе, чији становници предњаче у одласку на блискоисточна ратишта како би се прикључили радикалним исламским организацијама.

Надам се да је после овог срамотног догађаја који се јутрос одиграо у четири општине на северу Космета тј. у Косовској Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, свима јасно да приштинске власти не желе никакав дијалог и компромис, за шта се представници Србије свим силама боре, и да је споразум из Брисела за њих само „мртво слово на папиру“.

Милан Вукелић, докторант Факултета политичких наука у Београду, специјализован за питања исламског фундаментализма и екстремизма

Сецијално за Њуз фронт

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »