Književni konkurs Ulaznica 2019.

Tuesday, May 28, 2019 – 22:45 to Monday, September 16, 2019 – 23:45

Časopis Ulaznica i Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu raspisali su književni konkurs “Ulaznica 2019” za neobjavljene priče, pesme i eseje.

Pravo učešća na konkursu “Ulaznica 2019” imaju svi autori/ke koji pišu na bhsc jeziku.  

Rok za slanje radova je 16. septembar 2019. godine. Radove treba poslati  na adresu: Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, Srbija, sa naznakom: “Za konkurs Ulaznica 2019”.

Radovi se ne mogu slati putem e-maila.

Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu pre objavljivanja saopštenja žirija književnog konkursa Ulaznica 2019.  

Otkucane ili odštampane radove treba potpisati šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora/ke treba poslati u posebnoj zatvorenoj koverti, koja se prilaže uz radove.  

Moguće je poslati najviše do 5 pesama, 3 priče i 3 eseja, s tim da je otvorena mogućnost konkurisanja u sve tri kategorije.

Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 10.000 slovnih mesta, uključujući i razmake. Rukopisi se šalju u tri primerka. Rukopisi se ne vraćaju.  

Odluku o nagradama koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa Ulaznica doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.  

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada obaviće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu, u petak, 13. decembra 2019. godine, u 19 časova. Tom prilikom biće promovisan novi broj Ulaznice u kojem će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi.
 
Kontakt za dodatne informacije: +38123566210 ili zrulaznica@gmail.com

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »