Додик: Покушај да се испровоцира нови егзодус Срба са КиМ

Председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је» Срни» да је операција специјалних снага РОСУ озбиљан ударац на крхки мир на Косову и Метохији и да не може бити толерисана ни од нечега што се зове међународна заједница, која је присутна у овој јужној српској покрајини, преноси РТРС.

Милорад Додик (фото: Лола Ђорђевић)

Милорад Додик истиче да Србија има право да штити свој народ, који је остао незаштићен чак и од међународних снага које би требало да и њима, као и Албанцима на Косову и Метохији, гарантују безбедност.

«Образложења да је јутрошњи упад на север Косова и Метохије у функцији борбе против криминала су несмислен, јер да би се појединци привели правди не морате да дижете специјалне јединице са дугим цијевима које узнемире све становништво на Косову и Метохији», истакао је Додик.

Посебно чудним оценио је образложење да су на тај начин хапшени припадници полиције.

«Они су могли бити ухапшени мирно на својим радним местима, ако је било основа за њихово хапшење. Зато је потпуно јасно да овде није реч о борби против криминала. Ово је борба против останка Срба на Косову и Метохији и покушај да се испровоцира њихов нови егзодус», закључио је Додик.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »