Ђурић: РОСУ нападају Србе на уласку у Зубин поток

“До зуба наоружани албански специјалци у овом тренутку нападају Србе на уласку у Зубин поток и код клисуре покушавају да уђу у то место“, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Он је рекао да екстремисти, пресвучени у полицијске униформе РОСУ, у Зубином потоку нападају недужно и ненаоружано становништво, оценивши ситуацију крајње озбиљном и драматичном.

Ђурић је рекао да су до зуба наоружани албански специјалци јутрос ушли у све четири општине на северу Косова, као што су српске власти недељама упозоравале да ће се догодити, на велику срамоту међународне заједнице.Он је навео да је у име председника Србије Александра Вучића обавио разговоре са више међународних представника и да нема никакве сумње каква ће рекација државе Србије бити уколико се ово одмах не заустави.

Ђурић је казао да је ово организовано тобоже због некаквих хапшења у вези са криминалом.

„То су могли да ураде и српски полицајци, уместо тога су решили да шаљу оклопна возила“, рекао је Ђурић и додао да је ово најгрубље угрожавање мира и најдиректније кршење свих договора и споразума.Он је додао да се прелиминарно зна да је више грађана КиМ српске националности ухапшено, али да је јасно да ту циљ нису никаква хапшења, већ застрашивање.

 

Циљ акције РОСУ застрашивање и изазивање панике

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да су јединице РОСУ јутрос упале на север КиМ на територију све четири општине са циљем за застраше Србе и изазову панику, додајући да располаже информацијама да је неколико Срба ухапшено.

„Јутрос око шест сати, специјалне јединице РОСУ упале су из три правца на север КиМ, на територију све четири општине, са циљем да застраше, изазову панику уз хапшења која смо најављивали и о којима је говорио председник претходних дана, да створе немогућу климу за Србе на КиМ“, рекао је Ђурић.

Имамо информације да је неколико Срба ухапшено, додао је он.Ђурић је истакао да су „сепаратисти из Приштине прибегли најстрашнијим методама да би Србе заплашили“.

„То су учинили уз сагласност дела међународне заједнице и велику срамоту Квинте, иако смо данима упозоравали да се припрема овакав сценарио и масовна хапшења Срба. Држава Србија је позивала да се спречи овакав сценарио зато што ово представља играње миром на територији наше јужне покрајине“, казао је Ђурић.Он је указао да је велика срамота што нема реакције Квинте, упозоривши да сада имамо драматичну ситуацију.

Ђурић је рекао да је упад „више колона до зуба наоружаних шиптарских јединица“ покренут са јасним циљем да Србе застраше.Он је констатовао да је очигледно да „ти шиптарски екстремисти, а и они који су им дали сагласност за овако нешто, јер овако нешто није било могуће без сагласности њихових спонзора и ментора из земаља Квинте, оваким акцијама желе да Срба више не буде на КиМ“.

 

 

извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »