Ђорђе Милићевић: Истина мора бити основ за решење за КиМ

Истина мора да буде основ за изналажење сваког будућег компромисног и правичног решења за КиМ које ће бити прихватљиво за обе стране, изјавио је шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић.

“Ми морамо да наставимо овај пут ма колико он био тежак и ма колико се он нама не свиђао, али при томе морамо пре свега да будемо реални сами према себи у смислу наше позиције у којој се тренутно налазимо, када је реч о КиМ”, рекао је Милићевић на конференцији за новинаре у холу републичког парламента.

Истакао је да је најважније то што је Србија данас део решења питања КиМ и што коначно има прилику нешто да каже и тражи, а не само да гледа како се од ње нешто отима.

“Да би дошли у такву ситуацију било је потребно много времена, много рада, труда, енергије. Нажалост, сматрамо да ће бити потребно много времена да дођемо и до бенефита које сви очекујемо”, рекао је Милићевић.

Навео је да у том смислу морамо да будемо реални и искрени пре свега према сопственим очекивањима јер, како је истакао, истина мора да буде основ за изналажење сваког будућег компромисног и правичног решења које ће бити прихватљиво за обе стране.

Зато, додао је, морамо да наставимо овај пут и пружимо пуну подршку онима који су искрени и храбри борци у одбрани националних и државних интереса.

“Могућ је и дијалог уколико се укину таксе, могуће је сачувати мир и стабилност, могућ је и компромис и разговор са Албанцима, али на свему томе морамо да инсистирамо и морамо да останемо доследни у борби за одбрану националних и државних интереса као што је то државно руководство чинило и до сада”, рекао је Милићевић.

Како је рекао, наставићемо мирним и конструктивним путем да дијалог покренемо са мртве тачке, јер сматрамо да је то једини пут којим Србија треба и мора да иде.

„Верујемо у речи председника Србије Александра Вучића када каже да смо, уколико дође до ескалације и већег сукоба, спремни на то и спремни да заштитимо наш народ на простору КиМ“.

Извор: Танјуг

The post Ђорђе Милићевић: Истина мора бити основ за решење за КиМ appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »