Вучић: Време да изаберемо између слатке лажи и горке истине

Председник Србије Александар Вучић, који у Народној скупштини представља Извештај о Косову и Метохији, поручио је да је време да се отворено изабере између слатке лажи и горке истине, ма каква она била.

Александар Вучић (Фото: Лола Ђорђевић)

Вучић је, на посебној седници Парламента којој присуствују и премијерка Ана Брнабић, министри и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, захвалио је свима коjи желе да разговарају на одговоран начин о проблему који је велик и тежак за цијели српски народ.

Председник Србије је поручио да се мора дати одговор на једно важно питање – у шта верујемо, у лаж или истину. Указао је да «без тога нећемо знати за шта смо способни и колико можемо, где су границе наше земље и наших снова, баш као и наше стварности».

«Без тога нећемо знати где је Косово, где је Метохија, ко њима управља, где смо ми Срби на Косову и Метохији» — додао је Вучић.

Може ли Србија, упитао је он, да рачуна на међународно право и правду, ко су нам пријатељи, да ли смо сами себи пријатељи ако одбијамо да се суочимо са истином.

Време је да се отворено изабере између слатке лажи и горке истине, нагласио је Вучић.

«Мој посао као председника Србије је да људима саопштим истину ма каква она била» — истакао је он.

«Али немојте да посмислите да се нећу борити за наш народ и Косово и Метохију више од оних који истину знају али је прећуткују, и који држе патриотска предавања, а предавања не би смели ником да држе» — напоменуо је Вучић.

«Ако нешто не променимо, биће нас двоструко мање него Албанаца»

Осврнуо се потом на прошлост Косова и Метохије и смене разних власти, и посебно истакао демографске промене које су кроз историју постале драматично лоше за Србе.

Навео је да се дуга и вишевековна борба водила око КиМ, али и око Војводине и других делова Србије.

«У некима смо победили, а некима изгубили» — нагласио је Вучић и истакао да поразе никада нисмо хтели да прихватимо и када смо их доживљавали заредом у кратком временском периоду.

Уколико нешто не променимо, 2100. године биће нас двостуко мање него Албанаца на западном Балкану, упозорио је Вучић.

Он к је подсетио и на ток преговора о Косову и Метохији у претходним деценијама, једнострано проглашење независности, дијалог којем је посредовала ЕУ и који је резултирао потписивањем Бриселског споразума, али и на тешкоће и притисек који су потом уследили.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »