Вучић посланицима о Косову и Метохији: Моје је да саопштим истину

У току је ванредна седница Народне скупштине Србије на којој председник Србије Александар Вучић подноси извештај о Косову и Метохији.

Време је да бирамо између слатких лажи и горке истине, рекао је Вучић на почетку обраћања.

Вучић је рекао да би расправу о КиМ требало почети одговором на важно питање: «у шта верујемо, у лажи или у истину — јер, без тога, нећемо знати за шта смо способни и колико можемо, где су границе наше земље и наших снова, баш као и наше стварности».

«Без тога нећемо знати где је Косово, где је Метохија, ко њима управља, где смо ми Срби на Косову и Метохији», рекао је Вучић.

Без тог одговора нема, каже председник, ни одговора на то могу ли Срби, које су због КиМ противправно бомбардовали да рачунају на међународно право и правду.

«Да ли смо себи пријатељи ако одбијамо да се суочимо са истином», рекао је Вучић, пренео је Танјуг.

Он је истакао да је време да отворено изаберемо између слатке лажи и горке истине и рекао да је његов посао као председника да људима саопшти истину, каква год била.

У Скупштини Србије данас око 16 сати почела је посебна седница на чијем дневном реду је извештај о Косову и Метохији који посланицима представља председник Србије Александар Вучић.

Седници присуствују премијерка Ана Брнабић, сви чланови њеног кабинета, директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић, представници Српске листе, шеф Делегације ЕУ у Београду Сем Фабрици, као и представници дипломатског кора.

Присутно је 156 посланика СНС, СПС-ЈС, СРС, ЛДП, ЛСВ и самостални посланик Миладин Шеварлић.

Посланици дела опозиције окупљене око СзС који бојкотују рад парламента, нису присутни у сали.

Након дебате, посланици ће се изјаснити о извештају о преговорима између Београда и Приштине од 2013. до маја 2019. године.

У извештају се наводи да је Србија одлучна да настави преговоре с Приштином чим се за то створе услови и да нема намеру да одустане од свог мирног приступа решавању проблема на КиМ, пренео је Танјуг.

«Једино тако се могу створити услови за даљи напредак у нормализацији односа Београда и Приштине, али и историјско помирење српског и албанског народа, на чему Србија предано ради и наставиће да ради и убудуће», пише у извештају који је парламенту проследила Канцеларије за КиМ и који је доступан јавности.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »