Услови Русије за испоруку муниције Америци

Русија ће испоручивати муницију за ватрено оружје Сједињеним Америчким Државама ако се укину одговарајуће санкције, саопштила је за Спутњик прес-служба компаније „Ростех“, коментаришући тендер који је објавио Пентагон за куповину муниције за руско оружје.

„Постоје све основе да се сматра да у овом тренутку ова муниција може да се купи, укључујући и у земљама у којима се она производи без руске лиценце. Истовремено, желели бисмо да напоменемо да данас руска индустрија муниције може да снабдева светско тржиште читавим спектром муниције за војно, службено и цивилно оружје совјетског/руског стандарда, као и појединачним узорцима оружја стандарда НАТО-а“, навела је државна корпорација.

„Оригинална висококвалитетна муниција произведена у Русији може бити испоручена Сједињеним Америчким Државама само уколико се укину одговарајуће санкције“, додаје „Ростех“.

Компанија је истакла да је према основним карактеристикама савремена руска муниција најбоља на свету и објаснила да пиштољи, аутоматске пушке и митраљези наведени на списку представљају совјетско и руско оружје које је раније било испоручено великом броју земаља у Азији, Африци и Латинској Америци.

„Ово оружје, као и његове копије, произведено је не само у СССР-у и Русији, већ и у многим другим земљама. За испоруке одговарајуће муниције Сједињене Америчке Државе издвајају средства редовно објављујући тендере за куповину муниције за оружје совјетског/руског стандарда“, резимирао је „Ростех“.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »