Патрик Попељ: Скандал на Ибици је доказ одсуства руског мешања

Скандал између двојице политичара ФПО, Ханса Кристијана Штрахеа и Јохана Гуденуса потресао је Аустрију и Европу.

Тренутно остаје много необрађеног материјала, али упркос свим претпоставкама, овај политички роман о «лажној нећакињи» олигарха само доказује да није било озбиљног утицаја руске стране на ФПО.

«Прави олигарси се одмарају на Криму, а не на Ибици», каже Патрик Поппел из Института Суворов.

Овај случај јасно показује да је идеја руског утицаја на аустријску политику представља фиктивну претњу од стране уредника медија.

Ако је ФПО имала тако јаку везу са одређеним круговима у Русији, врхунски политичари се не би састали на одмору са наводним контактима.

Подсећамо вас да су у 2017. години немачка издања Зидојче Цајтунг и Шпигл објавила тајне видео снимке састанка Штрахеа са «богатом Рускињом» на Ибици. Представља их лидер аустријске Странке слободе (ФПО), Ханс-Кристијан Штрахе, његов сарадник Јохан Гуденус, његова супруга, непознати мушкарац и жена, који говоре углавном руски и енглески. Жену су представили аустријски политичари као Алену Макарову, нећакињу олигарха из Путинове пратње, која је наводно хтела уложити неколико стотина милиона еура непознатог порекла у Аустрији. Истовремено, како се испоставило, вила је била пуна скривених камера, а сама Рускиња се показала као “мамац” да се Штрахе доведе у чисту воду.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »