Немачки политичар: Немачка да размотри повлачење признања Косова

Немачка, као и већина других земаља чланица ЕУ, признала је независност Косова 2008. године, али се од тада ситуација у квази-држави драматично променила, преноси немачка редакција Њуз Фронт-а речи заменика регионалног парламента Берлина испред «Алтернативе за Немачку» Гунара Линдемана.

«На Косову, с обзиром на број  становника, је највећи број милитаната исламске државе * међу европским земљама», рекао је он, додајући да је, поред тога, самопроглашена «република» постала бедем организованог криминала на западном Балкану. Такође је скренуо пажњу на око 140 хришћанских цркава на Косову, које су уништене подметањем пожара.

«С обзиром на опште околности, признавање [независности Косова] мора се поново размотрити ако је федерална влада заинтересована за стабилне услове у Европи», рекао је Линдеман.

Како је раније пренео Њуз Фронт олитичких наука на Универзитету у Бањој Луци Срђа Трифковић предложио је затварање «геополитичког коридора» Косова за Европу. Према његовим речима, спровођење оваквог сценарија «довело би до чињенице да ће Косово престати да функционише».

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »