Мартиновић: Вучић има пуну подршку грађана у политици коју води према Косову и Метохији

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић истакао је вечерас да Срби више немају право на авантуризам и да председник Александар Вучић има пуну подршку грађана у политици коју води према Косову и Метохији.

Мартиновић је на посебној седници Скупштине Србије на којој се разматра извештај о КиМ подсетио на војни пуч 27. марта 1941. године, оцењујући да је тај херојски, али авантуристички чин довео до невиђеног погрома над српским народом.

Тог јутра, како је казао, Черчил је рекао да је Југославија пронашла душу, али је, каже, уследио Хитлеров напад.

„Да није било 27. марта, не би било НДХ, стрељаних у Крагујевцу…, шиптарских злочина. На ту врсту херојства и авантуризма немамо право, ако знате да су ствари унапред изгубљене“, указао је Мартиновић.

Он је подсетио и да је сваки седми Србин изгубио живот у Другом светском рату, а сваки 49. Енглез.

Мартиновић је истакао и да председник Србије није сам у политици коју заступа према Косову и Метохији, као што то каже лидер ЛДП Чедомир Јовановић, већ да у томе има подршку грађана који су за њега гласали, недвосмислену подршку српског народа из јужне покрајине, као и посланика СНС и коалиционих партнера.

Мартиновић је оценио да је бивша власт својим потезима нанела штету српским националним интересима, а да је ту „политику одрицања од наших права“ Вучић прекинуо.

„Народ се на изборима определио за подршку вама, разуме да сте ви председник који води рачуна о целој Србији и Србима на КиМ, имате подршку, нисте сами, само напред“, поручио је Мартиновић, додајући да Чедомир Јовановић није у праву када каже да је председник сам.

Мартиновић се осврнуо и на то како је део опозиције „дочекао“ председника испред Скупштине, наводећи да је то било горе него да је улазио у хрватски Сабор или парламент у Приштини.

Он је додао да је Бошко Обрадовић организовао „заседу“ са намером да се физички обрачунају и баце сенку на седницу Скупштине.

То је урадио као перјаница Драгана Ђиласа који је потписао „спразум са народом“, а у коме нема ни речи о КиМ, али има о медијима, односно о борби за секунде и рекламе, милионе у његовим џеповима, рекао је Мартиновић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »