Мартиновић: Извештај о КиМ показује колико се ради за српски народ

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић поручио је данас делу опозиције окупљене у Савезу за Србију, а која неће присуствовати седници, да је бојкот изговор за нерад и недостатак идеја, а да се из извештаја о КиМ који ће бити представљен може видети много о томе шта се ради и шта се може урадити за српски народ на КиМ.

„Они који су Србији нанели штету неће доћи. Ти који су урадили све немогуће и могуће да се погорша положај Србије на КиМ постављају питање шта ћеш ти Вучићу да урадиш“, рекао је Мартиновић новинарима на конференцији за новинаре у холу парламента пред одржавање Посебне седнице посвећене Косову и Метохији.

Мартиновић је поручио опозицији да може да се води мудра и одмерена политика, да се спаси оно што се спасити може, да се спаси српски народ, да се деца школују, лече, да остану и опстану на својим огњиштима.

“Може да се одржи правна и политичка веза са Србијом“, рекао је Мартиновић и подсетио да ће свако из извештаја који ће данас бити предочен моћи да види и да је на КиМ у току реализација 149 најразличитијих пројектата чији је циљ опстанак српског народа. Он је навео да је најава одржавања седнице на којој ће председник Србије говорити о томе шта је урађено на КиМ и о реалној ситуацији изазвала огромну нервозу у редовима Савеза за Србију, почели су напади на председника и питања зашто је заказана седница.

„Док није била заказана питали су се зашто је заказана, сада зашто долази председник“, рекао је Мартиновић и навео да је предложио да се посланицима удвостручи време за расправу што део опозиције не жели да искористи, јер нема никакву идеју шта са КиМ и шта са српским народом. Додао је да се то види и из њиховог „Споразума са народом“ у коме нема ни речи о два деликатна питања о КиМ и ЕУ. Изразио је жаљење и што данас неће моћи да се чује шта Драган Ђилас, Вук Јеремић и Борис Тадић мисле о КиМ.

“СНС ће учествовати и данас и сутра у раду парламента и гласати за усвајање извештаја о КиМ и дати подршку председнику и влади у свему ономе што ради, а што је важно за опстанак српског народа на КиМ“, поручио је Мартиновић.

Подсетио да је ситуација за Србе на КиМ изузетно тешка, као и положај Србије те да је зато потребна мудра, одговорна, рационална и реална политика према КиМ.

 

 

 

извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »