Ђорђе Милићевић: Обавеза свих нас је да штитимо интересе Србије

Ђорђе Милићевић, шеф посланичке групе СПС, каже да треба наставити као до сада и да Вучић има пуну подршку посланичке групе социјалиста, јер сматрају да на најбољи начин штити интересе Србије и Срба са КиМ.

Треба нам што шири степен консензуса и јединства, јер је Србија јака кад је јединствена, рекао је. Дијалог нема алтренативу, али треба укинути таксе, додао је Милићевић.

Кад нас нема за столом, онда се одлуке доносе без нас, истакао је он.

Већ дужи временски период Србија нема овлашћења на КиМ, а колико ћемо да добијемо, зависи од нас самих, додаје. Коначно имамо право да нешто тражимо, а не само да гледамо да се од Србије нешто отима, за то је било потребно пуно енергије, навео је Милићевић.

Истина мора да буде основ за изналажење сваког будућег компромисног решења, али не смемо да станемо, навео је Милићевић.

„Могућ је дијалог, ако укину таксе, могућ је и компромис“.

Ова влада није ни проруска, ни проевропска већ просрпска, оценио је.

Обавеза свих нас је да штитимо интересе Србије, нећемо разговарати под шатором као племенски савез, навео је. А они у шатору нека објасне зашто нису гласали за Тијанин закон и како ће помоћи народу на КиМ под тим шатором уместо да дођу у Скупштину, навео је Милићевић.

Албански сепаратисти, ма колико они политички понекад, направили да мисле различито, сучељавају се, али о независности сви мисле исто, рекао је Милићевић и додао је да је питање да ли у Србији сви мисле исто о Косову – и каже да мисли да не.

Говорећи о бојкоту опозиције данашње седнице, каже да нису ту јер немају аргументе и храброст за сучељавање мишљења.

Милићевић је рекао да опозиција треба да каже који је то други пут. Рекао је да су „кукавице побегле“. Он је оценио да опозицији није остало ништа осим да држи монологе у скупштинском холу.

Извор: Н1

The post Ђорђе Милићевић: Обавеза свих нас је да штитимо интересе Србије appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »