Антић: Разграничење са Албанцима је у најбољем интересу Србије

Александар Антић, министар у Влади Републике Србије, ексклузивно је за Српски трелеграф поводом Посебне седнице о Косову и Метохији изјавио да је разграничење са Албанцима у најбољем интересу Србије.
– Обраћање председника Александра Вучића Народној скупштини у вези са Косовом и Метохијом важна је прилика да Србија потврди своју тежњу за компромисним решењем овог најважнијег државног и националног приоритета. Србија би добила трајно и стабилно решење питања Косова и Метохије уколико би био спроведен концепт разграничења Срба и Албанаца, који заступа председник Александар Вучић – рекао је Антић.
Министар се затим осврнуо на проблем историјског и културног контекста у вези проблема јужне српске покрајине.

– То је иницијатива која пружа Србији реалне шансе да из вишедеценијског кризног и конфликтног питања изађе тако да очува своје виталне интересе и интересе свог народа. Реч је о напору председника Вучића да косовско питање буде решено на начин којим Србија неће бити понижена и којим ће добити више него што је то случај данас, нарочито када је у питању статус Срба на Косову и Метохији. Један од доказа да овај концепт заиста брани интересе Србије и српског народа је и чињеница да наилази на противљење свих политичара у Приштини, који у политици председника Вучића препознају опасност за своје максималистичке и нереалне циљеве – казао је Антић.

– Тим интересима Приштине иде на руку идеја о такозваном замрзнутом конфликту и одлагању решења косовског питања, која се нажалост често чује и у Србији, али то није, нити ће бити политика ове владе и председника Вучића – рекао је министар Антић и додао – разграничење Срба и Албанаца, које од почетка подржава и први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић је концепт који заслужује пуну подршку као компромисно решење које је у најбољем интересу и Србије и српског народа на Косову и Метохији -.

Извор: Република.рс

фото: Танјуг

The post Антић: Разграничење са Албанцима је у најбољем интересу Србије appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »