Трамп позвао Јапанце да улажу у Америци

Председник САД Доналд Трамп је подстакао јапанске бизнисмене да повећају инвестиције у Америци и објаснио да ће се позабавити трговинским дебалансом између САД и Јапана, као и да ће осигурати правичност и узајамност.

Доналд Трамп

Трамп је данас стигао у Јапан, како наводи Ројтерс, на велику церемонијалну посету, која треба да покаже постојање снажних веза са Токијом и поред све израженије трговинске тензије између двеју држава.

Обратио се групи бизнисмена, објаснивши да никада није постојало боље време за инвестирање.

Британска агенција наводи да ће премијер Јапана Шинзо Абе примити Трампа на царски банкет и обезбедити седишта у првом реду за сумо рвачки турнир.

Наводи се да се Америка налази усред скупоценог трговинског рата са Кином, а „закувавају“ се и тензије са Јапаном и Европском унијом.

Очекује се да Трамп и Абе за време самита у понедељак разговарају о трговини, али званичници су скептични у вези са могућношћу за договор.

Трамп ће бити први страни лидер кога ће примити нови јапански цар Нарухито, који је овог месеца наследио трон. Он је цитирао Абеа, говорећи да је он почасни гост Јапана. „Постоји само један почасни гост“, нагласио је Трамп, пренео је Танјуг.

„Ја сам почасни гост на највећем догађају који су они имали за последњих 200 година“, додао је Трамп.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »