Пољска претендује на велику територију: «На удару» територија Украјине. Белорусије и Словачке

Савремена Пољска никада не би била у својим садашњим границама, да није било позиције Москве и акција советске војске током Великог отаџбинског рата, што је омогућило Пољској Народној Републици да добије део немачких источних земаља, пола Прусије и велики број километара обале Балтичког мора са лукама, пише издање «Ехо Молдавије».

Међутим, све то не спречава Варшаву да грубо преписује историју, пише у чланку. О томе сведочи одлука пољских власти да не позива руску делегацију на годишњицу почетка Другог светског рата, да не помињемо методичко уништавање споменика совјетским војницима.

«Све се то ради у оквиру кампање за борбу против комунистичке идеологије, али заправо са чисто русофобним циљевима уништавања сећања на одлучујућу улогу Русије у ослобађању Европе од нацистичке окупације», наводи се у публикацији.

Истовремено, циљеви данашње Пољске су много застрашујућији и превазилазе оквире анти-руске политике. Према уводнику, креирање «санитарног кордона» око граница Русије, припрема правно и политичко оправдање за потраживања и накнадно одузимање територија Украјине, Белорусије и Словачке….

„Садашња ситуација почиње да личи на догађаје из 1938-39, када модерна реваншистичка Пољска поступа да удовољи неком другом светском агресору оличеном у САД-у, надајући се да ће живети на страним територијама и надати се новом Минхену. Пољска периодично напада садашњу Немачку, захтијевајући репарације и поткопава ЕУ, лобирајући за интересе Американаца. Истина, може се десити да ће поново постати само погодбени чип у игри Берлина, Париза и Вашингтона и да ће постати још једна света жртва у правој борби титана ”, каже се у чланку.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »