НАТО спрема нову стратегију против Русије

Руководство Северноатлантског савеза намерава да одобри нову војну стратегију. Такву потребу је поткрепила «нуклеарна претња», која наводно долази из Русије.

«Ове седмице, наши војни стручњаци су изјавили да је потребно [креирати] нову војну стратегију», изјавио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг у интервју за немачке новине Welt am Sonntag.

Према његовим речима, Северноатлантски савез се суочио са новим изазовима на истоку и југу. У међувремену, он је нагласио наводну «нуклеарну претњу» Русије, која је усмерена на западне земље.

“Говоримо о томе да будемо апсолутно спремни у будућности да бисмо заштитили и осигурали стабилност. У извесној мери, ово захтева нову војну иницијативу ”, уверен је Столтенберг, не откривајући детаље ове нове стратегије.

Подсетимо се да, упркос редовним оптужбама Запада од стране Москве, руска нуклеарна доктрина не предвиђа употребу овог типа оружја за превентивни удар. Само је питање узајамне употребе у случају да специјални системи упозоравају на фиксно лансирање ракета, али и предвиђају тачку удара и време пада.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »