Горан Триван уручио Националну награду „Ђорђе Вајферт“ у ПКС

Министар заштите животне средине Горан Триван је  на свечаности у Привредној комори Србије уручио Националну награду „Ђорђе Вајферт“ представницима  15 компанија за друштвено одговорно пословање, и том приликом рекао да је привреда, а посебно домаће компаније, суштински најзначајнији мотор у заштити животне средине и напретка Србије.  

„ Нема  друштвено одговорног пословања али ни конкуретности ако се не води рачуна о екологији. Домаће компаније и домаћи инвеститори који постижу и промовишу еколошке стандарде најважни су за развој и напредак Србије“, рекао је министарТриван.

Указујући да смо захваљујући екстремно брзом технолошком напретку  у последњих 200 година темељно девастирали Планету, Триван је нагласио да  климатски екстреми свакодневно сведоче колики је утицај енергетских индустрија, фосилних горива и гасова на ефекте стаклене баште. Министар је упозорио да упркос гласа еколога широм света, различитих резолуција и препорука, међународних организација, чак   и Светске организације за животну средину, да се смање ефекти стаклене баште, средња годишња температура расте.

„Мотор промена и позитивних и негативних у свету је капитал и профит и  власници капитала“, рекао је Триван. Он је међутим указао да охрабрује што је у последње годину, две дошло до промене снага, и да долази до консензуса између власника капитала и свих оних који се боре за опстанак и здравље планете Земље.

Министар Триван је уручујући признања представницима изабраних фирми и предузећа, захвалио компанијама које су показале да одговорним  пословањем и односом према друштву и заједници доприносе напретку Србије.

Националну награду за друштвено одговорно пословање – Ђорђе Вајферт“, коју  већ седам година додељује ПКС , одлуком жирија, добили су ДМ ДРОГЕРИЕ МАРКТ ДОО, Београд;  Металац а.д, Горњи Милановац; НИС ад, Нови Сад; Таркет, Бачка Паланка; Телеком Србија, Београд; Босис доо, Ваљево; Манповер ДОО, Нови Београд; Специјална болница ЧИГОТА  Златибор; ТелеГроуп доо, Београд; Вега ИТ Соурцинг д.о.о, Нови Сад; ГСК, Нови Београд; Инфостуд 3 д.о.о, Суботица; Неофyтон д.о.о, Нови Сад; Новитет, Житковац И Омладински едукативни центар, Ниш.

Извор: Министарство заштите животне средине

The post Горан Триван уручио Националну награду „Ђорђе Вајферт“ у ПКС appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »