Гојковић: Важан тренутак за расправу о КиМ

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да је сада важан моменат за парламентарну расправу о Косову и Метохији, јер је дијалог Београда и Приштине у застоју због радикализације потеза приштинских власти.

Она је рекла да Београд покушава на све начине да откочи дијалог и најавила да ће се у понедељак у дебати о КиМ у парламенту после излагања председника државе чути шта политичке групације имају да кажу о том важном питању.

Гојковићева је казала да су сви посланици позвани да дођу на седницу и изнесу своје мишљење, да дискутују о ономе што ће чути од председника.

Она је изразила уверење да ће председник Србије, Влада и директор Канцеларије за КиМ пажљиво саслушати ако у дебати буде некаквих предлога за решење, и истакла да у овом тренутку нема важнијег питања од Космета.

Оценила је да је то сигурно важније од неких тема које су се чуле на улицама Београда од опозиционих странака, као што су питање РЕМ-а или Управног одбора РТС.

Председница Скупштине Србије је, говорећи о опозицији, рекла да неки покушавају да убеде грађане да их врате на власт.

Гојковићева је казала да постоје посланици који су бојкотовали рад парламента и изгубили посланичке групе, па по њеној оцени, немају више такав легитимитет да износе политичке ставове.

Она је рекла да их је довољно пута позивала да дођу у парламент, али је оценила да њихово одсуство значи да немају политичку одговорност према грађанима који су гласали за њих, нити став о дијалогу Београда и Приштине.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »