Додик: Драго ми је да Харадинај доживљава Српску као државу

Председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да му је драго да премијер самопрогалшеног Косова Рамуш Харадинај доживљава Републику Српску као државу, чак и ако је злурадо персонализује на начин да је зове «Додик држава».

Милорад Додик (Фото: Лола Ђорђевић)

На питање Срне како коментарише Хараднајеву изјаву да свима мора да буде јасно да «Додик државе» неће бити на Косову, Додик је рекао да до коначног договора Београда и Приштине који ће бити прихватљив за све остаје чињеница да је Република Српска један од два саставна дела БиХ, а да су Косово и Метохија саставни дио Србије.

«Харадинај је ипак у једном делу у праву када промишља на начин да решење косовског питања везује за Републику Српску и БиХ, јер је свима јасно да на овако малом простору не може бити прихватљива ни одржива политика двоструких стандарда» — нагласио је Додик.

Харадинај је изјавио да ће се са њемачким канцеларом Ангелом Меркел сусрести 6. јуна у Берлину и да ће у наредном периоду фокус бити на спречавању настанка «Додик државе» на Косову.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »