Баша: Албански народ узима судбину у своје руке

Уједињена албанска опозиција данас ће одржати шести «национални протест» који ће почети у 19 сати испред седишта владе у Тирани, преноси портал «а1он». Седишта владе и парламента заштићена су гвозденим оградама, а о безбедности ће бринути 2.000 униформисаних и цивилних полицајаца.

Лидер опозиционе Демократске партије Љуљзим Баша рекао је да су Албанци одлучни да преузму судбину у своје руке, оптуживши премијера Едија Раму да «нема нити достојанство, нити част».

«Еди Рама је криминалац, лопов који нема достојанство, нити част. Да је имао трунку достојанство, он би отишао као што су то урадили премијери Аустије и Велике Британије. Помоћ Немачке и САД је неопходна у решавању кризе у нашој земљи, али захтев за за одлазак Едија Раме неће бити предмет преоговора», поручио је Баша.

Он је истакао да опозиција неће одустати од «борбе на живот или смрт» и позвао грађане да што масовније изађу на протест, који ће, како је најавио, трајаће четири сата.

Лидерка опозиционог Социјалистичког покрета за интеграцију Моника Круемади позвала је демонстране да «не прибегавају насиљу и да протестују мирно и достојанствено».

Иначе, албански власти преузимају све мере безбедности поводом данашњег протеста. Седишта владе и парламента су заштићена гвозденим оградама, а о безбедности ће бринути 2.000 униформисаних и цивилних полицајаца.

У међувремену је и америчка амбасада у Тирани позвала своје грађане који бораве у Тирани да буду пажљиви у области и периоду где ће бити одржан заказани протест уједињене опозиција, као и да прате локалне медије како би се упознали са рутом кретања грађана током протеста.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »