21 годишњи Американац осуђен на две доживотне робије због отмице 13-годишњакиње и убиства њених родитеља

Човек је хладнокрвно убио девојчине родитеље пре него што ју је насилно одвео у своју кабину, где ју је 88 дана држао заробљену испод кревета.

21-годишњи Џејк Петерсон из Висконсина, осуђен је у петак на две доживотне казне затвора због отмице 13-годишње девојчице Џејми Клоус и убиства њених родитеља, преноси Фокс Њуз.

Судија је осудио Петерсона на две узастопне доживотне робије за убиство, заједно са 25 година затвора и 15 година продуженог надзора за отмицу без могућности пуштања на слободу.

«У мојој глави нема сумње да сте један од најопаснијих мушкараца који икада ходају овом планетом», рекао је судија Џејмс Баблер, називајући Петерсона «отелотовљењем зла».

Према његовим властитим изјавама, Петерсон је подлегао својим фантазијама о отмици младе девојке, да би  је мучио и контролисао. У једном тренутку је чак сањао да поседује неколико девојака и убије неколико породица. Када је идеја била укорењена у његовом уму, почео је да тражи жртве, а породица Клос је имала ту несрећу да јој се путеви укрсте са убичиним.

Петерсон  је први пут приметио девојчицу када је ушла  школски аутобус који је следио. Покушао је двапут отети девојчицу, али се сваки пут вратио због тога што је у кући било још некога.

Према судским документима, 15. октобра прошле године, монструм је коначно одлучио да испуни свој наум. Кренуоу је у девојчцин дом носећи сачмарицу. Упуцао је оца кроз прозор, а онда отворио врата и ушао унутра. Унутра је нашао девојчицу која се крила иза своје мајке. Док је Џејми гледала, Петерсон је упуцао њену мајку  пре него што је одвукао дјевочицу кроз крв њезина оца, каже се у извјештају Фок Њуза.

После киднаповања, држао је девојчицу 88 дана заробљену под креветом под психичком и физичком тортуром.

Према тврдњама окружног тужиоца Брајана Рајта, мушкарац је држао девојчицу у сталном страху претећи јој да ће ствари постати још горе.

Девојчица је успела да побегне 10. јануара када је Петерсон био одсутан у комшијин кућу, након чега је позвала полицију. Петерсон је  ухапшен неколико минута након што се вратио кући.

На суду, 13-годишња жртва је рекла да жели да тај човек буде «закључан заувек».

«Мислио је да би ме могао поседовати, али је погрешио. Била сам паметнија», рекла је она у изјави. «Била сам храбра и он није био … Мислио је да ме може натерати да га волим, али је погрешио … 88 дана покушао је да ме поседује и није га било брига кога ће повредити или кога је убио да то учини. Требало би да буде заувек затворен.

Током саслушања, Петерсон је рекао да жали због онога што је учинио.Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »