Венецуела прави 4Г мрежу уз помоћ Кине и Русије

Венецуела се нада да ће развити 4Г систем дуж целе земље уз помоћ руске и кинеске технологије, а посебно помоћу компаније „Хуавеј“, изјавио је председник Венецуеле Николас Мадуро.

Мадуро је навео да Каракас намерава да развије сопствену сателитску технологију.

„Постоје многе ствари којима морам да се позабавим. Прва је стварање телекомуникационе корпорације. Наложио сам да се инвестира и да се заједно са кинеским технологијама, технологијама „Хуавеја“ и технологијама руских компанија доведу телекомуникације (на нови ниво) и у Венецуели направи национална 4Г мрежа, како би се обезбедило да Венецуела има брзе комуникације, интернет и телефонију“, објаснио је Мадуро обраћајући се јавности.

Током Мадурове посете Русији у децембру, Москва и Каракас су се договорили да покрену руски сателитски систем Глонасс у овој латиноамеричкој земљи.

Председник Венецуеле је такође рекао да Оружане снаге треба да постану мотор развоја економије земље и да ће на северу Венецуеле бити створена специјална војно-економска зона.

„Оружане снаге са својом дисциплином, организацијом, способношћу да делују, са својим територијалним присуством могу бити суперспецијални мотор економског програма Венецуеле. Земљи је то потребно“, истакао је он.

За постизање циљева националног развоја земљи је потребна моћна економија, а један од задатака Оружаних снага је да помогну у стварању јаке економије, закључио је Мадуро.

Ситуација у латиноамеричкој земљи се погоршала у јануару када се опозициони лидер Хуан Гваидо прогласио за привременог председника, а којег су признали Вашингтон и његови савезници, који су запленили нафтну имовину Венецуеле вредну више милијарди долара.

Русија, Кина и друге земље изразиле су своју подршку Мадуру као једином легитимном председнику Венецуеле.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »