Ухапшен Ремзи Шаља, следећа станица Хаг

Један од локалних команданата терористичке ОВК Ремзи Шаља, који је у јануару нестао послије позива који му је упутило тужилаштво Специјалног суда у Хагу, ухапшен је на за сада непознатој локацији, јављају приштински медији.

Хапшење првог бегунца од новог суда за ратне злочине потврдио је његов адвокат Натал Буљакај, али није могао да пружи додатне информације о мјесту и околностима под којима је он ухапшен.

Шаља је позив за саслушање у Хагу добио још у децембру, али је нестао недуго пошто је објавио да се неће предати том трибуналу.

Према оптужници тужилаштва у Приштини, Шаља је недалеко од Суве Реке средином 1998. године учествовао у отмици Хаџија Пертешија, чије је тело пронађено неколико дана касније у оближњем селу Дуље.

Специјални суд за злочине ОВК упутио је Шаљи позив за саслушање средином децембра, али је он одмах рекао да се неће појавити у Хагу.

Позиви за саслушање у Хагу до сада су упућени на адресе десетак бивших команданата тзв. ОВК, укључујући некадашњег шефа главног штаба Сулејмана Сељимија.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »