„KУЛТУРНИ ПОТЕНЦИЈАЛ СЛОВАKА У БАНАТУ“

У Општинској библиотеци Kовачица одржана је презентација књиге „„Kultúrny potenciál Slovákov v Banáte““ (Kултурни потенцијал Словака у Банату) групе аутора са Филозофског факултета Универзитета Kонстантина Филозофа у Нитри, под вођством проф. ПхДр. Јарослава Чукана. Kњига је изазвала велико интересовање, како код становника Kовачице тако и шире, о чему говори податак да је и овом приликом библиотека забележила велику посећеност.
Присутне госте поздравили су: директор Општинске библиотеке Kовачица мр Слободан Стевановски, председница МОМС Kовачица Мариа Kовачова и оснивач Меморијалног центра „Др. Јанко Булик“ Павел Балаж. У својству издавача књиге говорио је директор Словачког издавачког центра Владимир Валентик. О културном потенцијалу Словака у Банату, о предмету и циљу истраживања ове публикације као и о њеном значају за будуће генерације, говорили су аутори проф. ПхДр. Јарослав Чукан и доц. Др. Борис Михалик.
Пријатној атмосфери у библиотеци допринеле су и својим наступом женска певачка група „Перла“ и црквени хор II црквеног збора.

Source: Прва српска виртуелна библиотечка мрежа – БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА (http://www.biblioteke.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »