Јункер: «Глупи националисти воле само своје земље»

Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер изјавио је да је свестан претње коју националистички политичари представљају за европску солидарност која је, како је казао, главни циљ ЕУ.


«Ови популисти, националисти, глупи националисти воле само своје земље. Они не воле оне који долазе издалека. Ја волим оне који долазе издалека… ми треба да поступамо солидарно са онима који су у горој ситуацији од наше», рекао је Јункер за Си-Ен-Ен уочи европских избора.

На питање да ли антиевропске снаге успешније мобилизују своју базу од проевропских, Јункер је оценио да је увек лакше мобилисати негативне него позитивне снаге. Трачак наде Јункер види у ономе што се дешавало после одлуке Британије да напусти ЕУ 2016. године.

«Од Брегзита број оних који су за ЕУ је порастао зато што људи гледају шта се догађа и виде да излазак из ЕУ није тако лак као што им је речено», навео је он.

Јункер каже да жели да се процес Брегзита оконча зато што он «штети општој атмосфери у Европи». Сматра и да Британци треба да подрже план премијерке Терезе Меј који је договорен са ЕУ.

«Ми смо гледаоци на британском стадијуму. Одлука зависи од њих», рекао је он.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »