Донбас: Украјинска војска свакодневно губи дронове

Украјинске снаге су само током претходних недељу дана изгубиле 4 беспилотне летелице над Донбасом, саопштио је портпарол Оружаних снага ДНР Данил Безсонов.

«79.посебна бригада ВСУ изгубила је само за претходних недељу дана четири дрона. Комисија штаба ВСУ води поступак у вези губитака авиона»- рекао је он.

Безсонов је посебно скренуо пажњу на чињеницу да су милитанти из 93. бригаде покушали да 17. маја искористе ручно израђени дрон за извиђање терена ради бацања бомби.

«„Важно је напоменути да је поменути авион био коришћен од стране непријатеља у подручју Доњецког резервоара, током рада представника мисије ОЕБС-а, али је координираним деловањем припадника Народне милиције брзо уништен. Тактике преузете од терориста ИСИЛ-а нису донеле жељени успех кијевским милитантима “, истакао је он.

Он је додао да је од почетка године 10 украјинских беспилотних летелица уништено над линијом разграничења у Донбасу, које су украјинске снаге користиле ради корекције ватре.

Подсетимо, да је Минским споразумом забрањено коришћење дронова, изузев мисије ОЕБС-а над линијом разграничења у Донбасу.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »