Ђурић: Са представницима Срба озбиљан разговор о контрамерама на потезе Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да ће се на састанку са представницима Срба на Косову водити озбиљан разговор о контрамерама на потезе приштинских власти.

Ђурић, Вучић и Ракић (Фото: Лола Ђорђевић)

«Упркос величанственој победи Српске листе очекујем поруку да сада нема спавања, него да треба де се ради за српске интересе. Имаћемо и озбиљан разговор о контрамерама на ово што Приштина ради, али све одлуке донећемо имајући у виду став Срба с Косова», рекао је Ђурић за РТС.

Ђурић је казао да ће одлука «каква год да буде, бити рационална» и донета на начин да буде «најбоља за Србију, а да сепаратистима у Приштини нанесе штету».

 Он је говорећи о седници Скупштине о Косову која ће се одржати у понедељак, казао да је то право место где се разговара о «националном питању број један», и да ће председник Србије да изнесе «детаљну слику садашњег стања».

Ђурић је казао да је Канцеларија за КиМ припремила извештај који између осталог садржи детаље о 149 пројеката изградње, обнове и подршке срединама на Косову, као и о томе како је Приштина опструирала разговоре са Београдом.

«Неки су кукали о томе како нема дијалога, сада када им се нуди, кажу да неће да разговарају. Хоће да разговарају о приватним интересима као што је РРА агенција», рекао је Ђурић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »