Вучић: "World Minds" прилика да се представе резултати Србије

Председник Александар Вучић захвалио је организаторима престижне конференције „World Minds“ што се такав скуп одржава у Београду, што је прилика да се говори о резултатима и плановима Србије, која је на добром путу.

Вучић је присуствовао данас у Београду на престижној „World Minds“ конференцији, која окупља водеће светске иноваторе, научнике, бизнис лидере и уметнике, а који на инспиративан начин представљају идеје новог доба.

Скуп се одржао у згради Народног позоришта, а према правилима „World Minds“, разговарало се иза затворених врата.

Скупу су присуствовали и бивши немачки канцелар Герхард Шредер, као и премијерка Србије Ана Брнабић.

Вучић и Шредер разговарали су о геополитици, а разговор је водио Марк Валдер, извршни директор компаније „Ringier AG“.

 

О геополитици и бомбардовању Србије

Председник Србије Александар Вучић и бивши немачки канцелар Герхард Шредер разговарали су о геополитичким питањима и бомбардовању Србије.

Вучић је на питање директора Рингиера Марка Валдера каква су његова сећања на период бомбардовања, рекао да је то свакако била лоша одлука и поручио да морамо да опростимо, али да не можемо да заборавимо.

„Било би лако да критикујем Шредера и да кажем да је то била лоша одлука. Много цивила је погинуло у НАТО бомбардовању, недужних људи. Морамо да опростимо, не можемо да заборавимо, али морамо да наставимо. Морамо да креирамо економски успешну земљу. Желимо сви да видимо напредак, а и ви Марк знате да бројке показују да економски одлично напредујемо“, казао је српски председник.

 

Добро сарађујемо с Русијом

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас на конференцији „World Minds“ где је разговaрao са бившим немачким канцеларом Герхардом Шредером о актуелним геополитичким питањима, да наша земља добро сарађује са Русијом и да жели да наша земља обезбеди довољно гаса за своје грађане.

Вучић је на питање директора Рингиера Марка Валдера који je водиo разговор, рекао да је једном посетио Владимира Путина у његовој кући.

Вучић је рекао да наша земља има одличне контакте са Русијом и добру сарадњу и поручио ЕУ: „Ако нас не желите у ЕУ реците нам тако, немојте да тражите изговоре у нашој сарадњи са Русијом“.

„Само једном сам посетио Владимира Путина у његовој кући, али имамо одличне контакте и добро сарађујемо. Када сарађујемо са Русијом, наш интерес је да имамо гасовод, да имамо довољно гаса за наше грађане јер како ћемо другачије када се заврне славина преко Украјине. Ви Немци сте то решили боље, Северним током 2, али и ми морамо да се сналазимо“.

 

Желимо у ЕУ, у септембру предлажем нова решења

Председник Србије Александар Вучић рекао је у разговору са бившим канцеларом Немачке Герхардом Шредером, да Србија жели да буде у ЕУ и најавио да ће у септембру предложити нова решења везана за то.

„Нико неће вући Србију у ЕУ, да би тек онда решавала своје унутрашње проблеме. Данас су главни европски проблем избори за ЕУ парламент. Негде у септембру ћу предложити нова решења, како да решимо проблем границе, заједничког тржишта. Свакако желимо да будемо у одабраном друштву ЕУ“, рекао је Вучић, одговарајући на питање где види себе на путу Србије ка приступању ЕУ.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »