Гојковић: Извештај о Косову и Метохији биће јавно објављен

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да ће извештај о Косову и Метохији бити јавно објављен, тако да ће сви посланици и медији моћи да се упознају с њим до седнице у понедељак, оценивши да ће њој присуствовати они који осећају одговорност према својим бирачима и који имају политичке ставове по питању КиМ.

На конференцији за медије у Скупштини, Гојковићева је додала да очекује да ће дебата бити садржајна и да ће трајати дуго, наводећи да ће први говорити и представити извештај о ситуацији на КиМ и дијалогу између Београда и Приштине од 2013. до 2019. године председник Србије Александар Вучић.

Она је рекла да ће после излагања председника Вучића сви шефови посланичких група и посланици имати прилику да коментаришу извештај Канцеларије Владе Србије за КиМ и да изнесу своје ставове.

Маја Гојковић рекла и да је Канцеларија за КиМ обавестила да ће данас предати скупштини извештај и додала да се он односи на дијалог Београда и Приштине уз посредовање ЕУ.

Извештај ће, додала је, бити доступан свим посланицима, а биће објављен и јавно, тако да ће до почетка седнице сви заинтересовани моћи да се упознају с тим документом.

„Тиме ће се испунити услови да се посланици детаљно упознају са овим садржајним извештајем и с током преговора између Београда и Приштине”, рекла је председница српске скупштине.

Гојковић је оценила да они који унапред говоре да неће доћи на седницу у понедељак, 27. маја, сакривају чињеницу да је данас политичка храброст и мудрост да се има став о Косову и Метохији.

“Можда немају шта да кажу, па им је лакше да нападну оне који имају, а неки од њих желе да сакрију да су их посланици напустили док су они били ван парламента”, рекла је Маја Гојковић.

Подсетила је да ће седница почети у 16 часова и указала да према пословнику сви које позове председница скупштине имају право да се обрате у парламенту и да учествују у дијалогу.

“Сматрам да је ово изузетно важна седница за Народну скупштину и позивам све посланичке групе да учествују”, рекла је Гојковићева.

Она је навела да поједини посланици траже изговоре да на седницу не дођу, међутим, убеђена је да они својим бирачима дугују да дођу у понедељак, 27. маја, у Дом народне скупштине да изнесу своје ставове о важном питању.

“Ако у понедељак не дођу и не учествују у изузетно важној расправи, онда показују да им није важно шта грађани Србије мисле и да им није важно питање КиМ, као и да им је у овом тренутку важније ко ће седети у РЕМ-у“, рекла је Маја Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »