Ђурић: О евентуалним контрамерама у договору са Србима са КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да ће се о увођењу евентуалних контрамера на мере Приштине озбиљно разговарати и да ће сви потези председника Републике и Владе Србије бити повучени слушајући став Срба са КиМ.

„Тражиће се угао који је набољи за нас, имајући у виду да нас за нешто више од месец дана очекује самит у Паризу. Одлука каква год да буде, биће рационална и учињена тако да за нашу позицију буде најбоља, а да сепаратистима у Приштини нанесе што је могуће више штете“, рекао је Ђурић.

Упитан да ли ће контрамере бити уведене, Ђурић је одговорио: „видећемо да ли, какве и када, ништа од тога нећу да прејудицирам, о томе ће тек да се разговара, рационално, имајући у виду све околности“.

Он је рекао да ће сутра бити одржан први састанак Канцеларије и председника Републике са Србима са КиМ након победе Српске листе на локалним изборима у четири општине на северу Косова, која је увећала резултат за 40 одсто.

„Сада нема спавања на ловорикама већ треба озбиљно да се ради у интересу грађана у све четири спрске општине на северу Косова“, нагласио је директор Канцеларије за КиМ.

Он је рекао и да ће се у Скупштини Србије озбиљно разговарати о стању на КиМ, пошто је Канцеларија за КиМ припремила обиман извештај, а председник Александар Вучић ће изнети детаљну слику садашњег стања.

Упитан за детаље извештаја, Ђурић је рекао да је у њему 149 пројеката изградње, обнове и подршке у спрским срединама широм КиМ.

Пред посланицима ће бити речи и о процесу дијалога са Приштином, о томе како је Приштина и на који начин све опструирала разговоре са Београдом и колико је за Србију важно да се са овим проблемом ухвати у коштац на одговоран и озбиљан начин.

Упитан о детаљима заседања сабора Српске православне цркве, којем је присуствовао и председник Србије, Ђурић је рекао да није био на том састанку, али је подсетио да је патријарх Иринеј након сусрета изнео став убедљиве већине чланова Сабора у којем је „снажно подржао политику председника Вучића“.

„То је оно што је меродавно“, навео је Ђурић и додао да ће у скупштини бити прилике да се и о томе разговара.

Он је навео да ће председник Вучић детаљно упознати народне посланике и ширу јавност са садржином разговора са недавно одржаног црквеног сабора.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »