Амерички војници на Југу Србије

Даном високих званица, данас је у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ на југу централне Србије завршена мултинационална вежба „Обазриви вук 19“, која је у претходне две недеље окупила више од 200 припадника Војске Србије и 18. бригаде Војне полиције Копнене војске Европске команде САД.

Министарство одбране Србије

На тактичкој вежби „Мултинационална ојачана чета Војне полиције у операцији очувања мира“ приказани су поступци припадника војне полиције партнерских земаља у успостављању реда на територији и борби у урбаној средини, као и употреба снага за интервенцију, блокаде и претраге терена и медицинске евакуације, пише у саопштењу Министарства одбране Србије.

Додаје се да је циљ вежбе било унапређење међусобног разумевања припадника војски партнерских земаља на тактичком нивоу, у току извршења операције подршке миру у мултинационалном окружењу.

Руководилац вежбе, пуковник Мирољуб Петронијевић рекао је да су труд, стручност и пожртвованост припадника оно што истиче сваког појединца и јединицу у којој се налази.

Дану високих званица присуствовала је делегација Амбасаде САД, коју је предводио потпуковник Џон Хејнс, а из Војске Србије присуствовали су пуковник Никола Мијатовић из Управе Војне полиције Генералштаба Војске Србије, пуковник Горан Стаменковић из Команде Копнене војске и команданти 3. батаљона Војне полиције и јединица из базе „Југ“.

Вежба „Обазриви вук 19“ први пут се реализује у Србији, пише у саопштењу и додаје да су подршку у реализацији вежбе пружиле јединице из састава Копнене војске и Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »