Вулин о хрватско-албанском «братству по оружју»: За шта обучавају Шиптаре? За одбрану од напада Албаније, Црне Горе, Северне Македоније или за сукоб са Србима?

Министар одбране Александар Вулин оценом да се обнавља хрватско-албанско братство по оружју коментарисао је међународну војну вежбу која се ових дана одржава у Хрватској, а где су с одбрамбеним снагама више земаља равноправно учествовали и представници косовских безбеднох снага, које је Вулин назвао терористима.

Александар Вулин (Фото: Лола Ђорђевић)

«Довести непризнату паравојску са Косова на вежбе које организује Хрватска, Словенија уз коорганизацију европске команде Оружаних снага САД говори да се обнавља хрватско-албанско братство по оружју, како Албанце назива председница Хрватске и да за то имају подршку и Словеније», казао је министар.

Како је навео, «то није први пут да се у Хрватској Шиптари обучавају али јесте први пут да их зову војском».

«За шта обучавају Шиптаре? За одбрану од напада Албаније, Црне Горе, Северне Македоније или за сукоб са Србима? Превести хрватским бродовима терористе да глуме војску против које су и многе чланице НАТО пакта, говори да су лоше намере према Србији прече и од мишљења НАТО савезника», изјавио је министар одбране.

Министарство ће, додао је, затражити од организатора вежбе војно-дипломатским каналима објашњење зашто се непризната паравојска позива на војне вежбе и тако крши међународно право.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »