Вулин: Једном морамо показати да слављење убица Срба у Србији није дозвољено

Министар одбране Александар Вулин пита шта је потребно тужилаштву да реагује у случају манифестације у којој ће се у Бујановцу три дана славити Ридван Ћазими, комадант ОВПБМ, терориста и доказани убица.

Александар Вулин (Фото :Лола Ђорђевић)

Вулин подсећа да је недавно забрањена пројекција филма „Балканска међа“ у Дому културе у Бујановцу и то под срамним образложењем да би се тиме могла узнемирити осећања Албанаца у Бујановцу, а сада се у Бујановцу организује слављење терористе и руководство општине не брине да ли ће Срби тиме бити узнемирени.

Коментаришући најаву обележавања „Дана капетана Лешија“ у Бујановцу, министар је рекао да је „ОВПБМ терористичка организација, те да нико ко је био у њој не заслужује поштовање“.

Осим тога, Србија се ни у једном споразуму није обавезала да ће се успомена на убијене терористе и распуштену, поражену организацију славити и обележавати, наводи министар одбране у саопштењу за медије.

„Не знам шта је потребно тужилаштву да реагује, али једном морамо показати да слављење убица Срба у Србији једноставо није дозвољено“, закључује Вулин.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »