Сомалија ће преиспитати одлуку о признању Косова из 2010.

Министарство спољних послова Федерална Република Сомалија ће преиспитати одлуку транзиционе Владе из 2010. године да призна Косово, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије поводом званичне посете шефа српске дипломатије Ивице Дачића тој афричкој земљи.

Ивица Дачић (Фото: Лола Ђорђевић)

Шеф српске дипломатије борави у службеној посети Сомалији, где је у Могадишу имао билатералне разговоре са сомалијским председником Мохамедом Абдулахијем Мохамедом Фармађом, као и са председником Владе Сомалије и министром иностраних послова Сомалије.

Сомалија не подржава сепаратизам и једностране потезе који подривају међународно право и међународни поредак, порука је сомалијског председника, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Он је нагласио да ће Сомалија преиспитати и укинути све одлуке транзиционе Владе из 2010. године које немају легитимитет, укључујући одлуку о признању једнострано проглашене независности Косова.

У саопштењу се још додаје и да су две земље изразиле спремност да обнове традиционално пријатељство које датира из времена блиске сарадње у оквиру Покрета несврстаних земаља.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »