Konkurs za volontere filmskog festivala Uhvati film

Wednesday, May 22, 2019 – 13:15 to Saturday, June 1, 2019 – 23:45

Organizatori filmskog festivala Uhvati film objavili su konkurs za volontere, namenjen svima koji bi voleli da doprinesu organizaciji i realizaciji tog festivala, prošire znanje i steknu iskustvo iz oblasti ljudskih prava, filmske umetnosti, PR-a i medijske promocije.

Zainteresovani bi trebalo da svoje osnovne podatke (ime, prezime, godište, zanimanje, mail adresu i broj telefona) i kratko motivaciono pismo pošalju na imejl: pr.uhvatifilm@gmail.com.

Konkurs je otvoren do 1. juna 2019. godine.

Poslovi na kojima volonteri mogu preuzeti učešće su:
–    prevođenje sa srpskog na engleski i obratno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova),
–    druženje i podrška gostima iz inostranstva i regiona,
–    PR aktivnosti (pisanje saopštenja za medije, kontakt sa medijima, kreiranje kratkih pisanih/audio/video izveštaja koji će biti postavljeni na stranice Festivala (Facebook, sajt, YouTube),
–    promocija festivala – osmišljavanje i/ili realizacija kreativne promocije i najave Festivala; (na društvenim mrežama, javne akcije, osmišljavanje i učešće u izradi video spota),
–    kontakti sa: NVO, školama, donatorima, institucijama,
–    pružanje personalne asistencije posetiocima, gostima sa invaliditetom,
–    tehnička podrška u organizaciji i realizaciji tribina, izložbi, pratećeg i fimskog programa,
–    dizajnerske poslove (osmišljavanje plakata, flajera, kataloga)…

Svi volonteri dobijaju potvrdu o učešću, po potrebi i preporuku sa opisom zaduženja i angažovanja, mogućnost učešća na radionicama, promociju angažovanja na festivalu na sajtu i katalogu festivala.

Ovogodišnji Uhvati film biće održan krajem septembra u Kulturnom centru Novog Sada i obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu mogućnosti i dostignuća osoba sa invaliditetom, kao i raznovrsan kvalitetan prateći program na temu invalidnosti (radionice, tribine, izložbe).

Festival je jedina regionalna manifestacija filmova o osobama sa invaliditetom, a od 2003. godine održava se u Novom Sadu u organizaciji Kreativno afirmativne organizacije Parnas. Od 2011. realizuje se i u Rijeci, u organizaciji Udruge Spirit, a od 2017. godine i u Banjaluci u organizaciji HO Partner. Od ove godine biće održan i u Kotoru, u realizaciji nevladinog udruženja ART 365.

Detalji o konkursu i samom festivalu dostupni su na sr.uhvatifilm.org

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »