Konkurs za festival animiranih sećanja o Novom Sadu – Vremeplov

Wednesday, May 22, 2019 – 14:00 to Thursday, August 1, 2019 – 23:45

Udruženje za video umetnost Videomedeja raspisalo je konkurs za prvi Festival animiranih sećanja o Novom Sadu “Vremeplov”, koji će biti održan 14. septembra u Kulturnoj stanici Svilara.

Tragajući za fotografijama iz ličnih albuma, organizatori konkursa pozivaju Novosađane da im pošalju fotografije, koje će oživeti i postati deo digitalne kolekcije dostupne svima i sačuvane od zaborava. “Pomozite nam u očuvanju tradicije i kulture Novog Sada čiji ste i vi deo i ne propustite priliku da sačuvate sećanja”, poručili su organizatori festivala “Vremeplov”, uz poziv sugrađanima i da spreme stare predmete koje su volele njihove bake i deke, jer će imati priliku da ih pokažu ili čak i prodaju na vintidž berzi tokom “Vremeplova”.

Vintidž berza će biti postavljena i na sajtu vremeplov.in.rs do kraja godine.

Konkurs je otvoren do 1. avgusta 2019. godine.

Tema konkursa je “Novi Sad, Trg slobode”, ali i oni koji nemaju fotografije vezane za tu lokaciju, mogu da pošalju druge fotografije Novog Sada koje će biti razmatrane za neka naredna festivalska izdanja.
 
Prijavljivanje je preko formulara na sajtu vremeplov.in.rs i besplatno je.

Oni koji nemaju mogućnosti da elektronski pošalju skeniranu fotografiju, mogu kontaktirati organizatore putem imejla konkurs.vremeplov@gmail.com ili Fejsbuk strane Vremeplova,   pa će biti pronađeno neko drugo rešenje.

“Vremeplov” je, kako su istakli organizatori, festival kulturno-istorijskih i ličnih sećanja na Novi Sad, predstavljenih sa drugačijeg umetničkog i kulturološkog aspekta kroz formu najnovijih medija ali uz upoznavanje i upotrebu zaboravljenih formi. Baziran je na spoju različitih stilova, medija i umetničkih formi: sinemagraf, fotografija, video, crtani film, dizajn, performans, igra, arhitektura, strip, moda, muzika…
 
Program prvog “Vremeplova” će činiti izložba sinemagrafa Novog Sada na velikim ekranima ili projektorima, QR kodovi postavljeni po Novom Sadu, prikazivanje edukativnih JupiJE kratkih video formi o Novom Sadu, snimanje građana ispred specijalnog platna (Chroma key) kako bi postali deo oživljenih starih fotografija, učenje zabavnih i zaboravljenih igara za decu: lastiš, između dve vatre, kolariću paniću idr. maskenbal uz novosadsku muziku od dvadesetih do devedesetih godina prošlog veka, vintidž bazar…
 
“Vremeplov” je autorski i nezavisan projekat Ivane Sremčević Matijević, a biće realizovan u produkciji i organizaciji Udruženja za video umetnost Videomedeja, u saradnji sa Kulturnom stanicom Svilara, Tragaonicom i Kreativnom radionicom Bunker.

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »