Гостовање Вељка Одаловића у Јутарњем програму на РТС: Порука Квинте која се нигде не уклапа

Генерални секретар у Министарству спољних послова Србије Вељко Одаловић сматра да су земље Квинте својим саопштењем о изборима на Космету хтеле да замагле суштину и поруку јединства коју су Срби послали. У разговору за РТС подсећа да ни комисија, ни они који су вршили мониторинг, међу којима су били и страни посматрачи, нису имали замерке на изборни процес.

Земље Квинте су у понедељак у саопштењу подсетиле на налазе Изборне посматрачке мисије Европске уније (ЕОМ) из 2017. године, која је изразила озбиљну забринутост због застрашивања у многим подручјима где живе косовски Срби, посебно политичких партија које су биле противкандидати Српској листи.

Вељко Одаловић сматра да је то покушај земаља Квинте да замагле суштину и поруку коју су Срби послали.

„Ово је покушај да се замагли суштина, порука јединства која је послата на изборима, на које су Срби изашли у знатно већем броју него на прошлим изборима“, рекао је Одаловић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Указује да су Срби послали поруку да верују Србији и српским представницима. С друге стране, Одаловић истиче да се порука Квинте не уклапа у реалну ситуацију.

„Порука је непримерена и ни у шта се не уклапа, ни у сам изборни процес који је протекао без проблема“, навео је Одаловић и додао да те изборе чак није ни водила Србија, већ косовска Централна изборна комисија.

Ни комисија, ни они који су вршили мониторинг, међу којима су били и страни посматрачи, нису имали замерке на изборни процес.

„Нико од њих није пронашао ни зарез, а не нешто озбиљније да би приговорио. Одједном се Квинта, измишљена пре више од 20 година појављује да би замаглила суштину“, рекао је Одаловић.

Генерални секретар МСП-а је истакао да српска заједница има свој курс и циљ и да је послала поруку да покушај да се јединство српске заједнице разбије није успео.

„И приштински политичари и њихови спонзори градили су политику на нејединству Срба“, указао је Одаловић уз напомену да су српски представници добили скоро 22.000 гласова.

Поводом најаве седнице парламента на којој ће председник Вучић говорити о Косову и Метохији, Одаловић је рекао да би њој требало да присуствује и опозиција,

„У свим одлучујућим тренуцима теме су се отварале у парламенту. Ми смо 2013. изашли са документом који је био ток свих дијалога, у свим фазама. Не треба бежати од тога, то је добра ствар“, закључио је Одаловић.

Извор: РТС

фото: Танјуг

The post Гостовање Вељка Одаловића у Јутарњем програму на РТС: Порука Квинте која се нигде не уклапа appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »